Aangeboden aan de gemeente

Knelpuntenlijst 2023 voltooid

Inventarisatie met onze leden in Rhenen

minder valide fietser – cropped

Fietsen in gemeente Rhenen gevaarlijk? Belangrijke plekken moeilijk bereikbaar per fiets? Plaatsen waar je je kind niet durft te laten fietsen? Zelf niet durven fietsen vanwege het drukke verkeer? Fietsersbond Rhenen heeft alle knelpunten verzameld. We hebben nu een goed overzicht van de knelpunten waar fietsers in Achterberg/Elst/Rhenen dagelijks mee te maken hebben!

Wegen in onze gemeente zijn niet goed ingericht voor fietsers. Op alle doorgaande wegen kom je gevaarlijke en onduidelijke situaties tegen. Belangrijke plekken (zoals scholen) zijn niet veilig per fiets te bereiken. Op heel veel plekken zie je dat snelle doorstroming ruim baan krijgt terwijl de fiets naar de marge is gedrukt. Kruispunten zijn “verkeerd” aangelegd. Soms is het onduidelijk hoe je als fietser moet rijden. En op heel veel plaatsen ervaren wij – fietsende inwoners van Achterberg, Elst en Rhenen – overlast door te snel rijdend verkeer.

Met hulp van onze leden, actieve fietsers in gemeente Rhenen, hebben we een grondige inventarisatie gedaan. Wat zijn de grootste knelpunten? Wat is er mis op die punten? En hoe zou het beter kunnen? Het resultaat is een lijst met 45 knelpunten, en 13 grotere probleemgebieden waar veel tegelijk mis is.

Deze lijst hebben we op 18 oktober aangeboden aan de gemeente (wethouder) en de gemeenteraad. Met natuurlijk het verzoek er wat aan te gaan doen. Om dat makkelijk te maken hebben we alvast 10 quick wins aangegeven.

Alle knelpunten staan op onze knelpuntenkaart. De brief aan de gemeente vindt je hier, en de hele knelpuntenlijst staat hier.

Hieronder een impressie van de gevonden knelpunten.

Categorieën