Fietsschool in Rhenen

Fietsschool logo

Ook in Rhenen zijn mensen die niet kunnen fietsen. Of die door leeftijd of gezondheid een ander soort fiets nodig hebben. De Fietsersbond wil fietsplezier voor iedereen, en heeft daarom een eigen fietsschool. Nu ook in Rhenen.

De (landelijke) Fietsersbond heeft een eigen fietsschool. Er wordt fietsles gegeven aan scholieren, ouderen (e-bike, lichamelijke beperkingen) en “nieuwe nederlanders”, zowel in groepen als individueel. De fietsdocenten kunnen ook advies geven. De fietsschool leidt ook nieuwe fietsdocenten op.

In Rhenen heeft ons bestuurslid Michiel nu de opleiding tot fietsdocent voltooid. Vanaf september is hij al betrokken bij fietslessen voor dames met een niet-nederlandse achtergrond, een pilot van de gemeente Rhenen. Met veel succes; bij één van de lessen kwam wethouder Hans Boerkamp langs (foto’s hieronder). Vanaf volgend jaar is Michiel beschikbaar voor andere lessen, ook individueel.

Voor Fietsersbond Rhenen is dit een heel directe manier om bij te dragen aan onze doelstelling: fietsplezier voor iedereen. Het maakt ons ook een nòg belangrijker partner voor de gemeente bij projecten zoals Doortrappen: veilig fietsen tot je 100ste!

Vragen over fietsles in en om Rhenen? Stuur Michiel een mailtje!

Categorieën