Fietsersbond inventariseert knelpunten voor fietsers in Rhenen

Knelpunten in Rhenen

Help ons: vertel waar jij last van hebt!

fietsongeluk

Fietsen in gemeente Rhenen gevaarlijk? Belangrijke plekken niet per fiets bereikbaar? Een plek waar je je kind niet durft te laten fietsen? Fietspad houdt plotseling op en je weet niet hoe je verder moet rijden? Een plek waar je wordt klemgereden of nooit voorrang krijgt? Help ons een goed overzicht te maken van de knelpunten waar fietsers in Achterberg/Elst/Rhenen dagelijks mee te maken hebben!

Update oktober 2023
We hebben veel knelpunten verzameld, geordend en beschreven. We zijn nu bezig om het allemaal duidelijk op te schrijven.
In totaal hebben we 45 knelpunten, en 10 grote probleem-gebieden.
Op onze knelpunten-kaart zijn ze al te vinden.

Wegen in onze gemeente zijn niet goed ingericht op fietsers. Op alle doorgaande wegen kom je gevaarlijke en onduidelijke situaties tegen. Belangrijke plekken (zoals scholen) zijn niet veilig per fiets te bereiken. Op heel veel plekken zie je dat snelle doorstroming ruim baan krijgt terwijl de fiets naar de marge is gedrukt. Soms is het onduidelijk hoe je als fietser moet rijden. En op heel veel plaatsen ervaren wij – fietsende inwoners van Achterberg, Elst en Rhenen – overlast door te snel rijdend verkeer.

Fietsersbond Rhenen is bezig om de ergste knelpunten te inventariseren en op de kaart te zetten. Deze knelpunten brengen we dan onder de aandacht van de gemeente en de gemeenteraad.

We kijken naar twee soorten knelpunten:

  • Grotere probleemgebieden: een wegdeel of kruising met veel gevaarlijke situaties. Zoals de Rijksstraatweg in Elst, de kruising van de N233 met de Achterbergsestraatweg, of het spoorviaduct (kruising N225 / N233).
  • Losse knelpunten: één verkeerssituatie waar fietsers in de knel komen.

We hebben al veel verzameld. Op dit kaartje kun je zien welke knelpunten we al hebben. Klik op een marker om een (nog onvolledige) beschrijving te zien.

Help ons - welke knelpunten heb jij het meeste last van?

Om een goed overzicht te krijgen hebben we hulp nodig van alle fietsers in Rhenen. Neem deze zomer een paar minuten om fietsen in Rhenen veiliger te maken.

Stuur ons een mailtje met:

  • Jouw persoonlijke top-3 (of 5 of 10) van knelpunten in Achterberg/Elst/Rhenen.
  • Knelpunten die wij nog moeten toevoegen (zie onze voorlopige kaart).
  • En natuurlijk zijn al je opmerkingen welkom.

We ontvangen je bijdrage graag uiterlijk 20 augustus 2023, dan kunnen we het verwerken in ons overzicht. Maar ook daarna blijven je meldingen welkom!

Vraag ook je buren/kennissen om ook hun knelpunten te melden. Hoe meer hoe beter.

Alvast bedankt voor jullie hulp. Samen maken we Rhenen nog mooier, en veiliger.

Categorieën