Fietsersbond Rhenen en D66 willen fietsen stimuleren

Krijgt Rhenen als tweede stad ter wereld een fietslift?

Geslaagde aprilgrap

Fietslift Trondheim

Een geslaagde aprilgrap: Fietsersbond en D66 vragen om een fietslift. Dit bericht verscheen in de Grebbekrant en op sociale media. Een grap met een serieuze ondertoon, want in Rhenen moet nog veel gebeuren om meer mensen op de fiets te krijgen.

Hieronder de tekst die op 30 maart 2023 verscheen.

Aanstaande zaterdag [1 april] om 10 uur informatiebijeenkomst in het Huis van de Gemeente.

Fietsersbond Rhenen en D66 hebben een plan aangeboden aan wethouder Hans Boerkamp voor het aanleggen van een fietslift op de Nieuwe Veenendaalseweg en het Paardenveld.

In Trondheim in Noorwegen is de 130 meter lange fietslift al een groot succes onder de vele fietsers die de Brubakken met een hellingsgraad van 20% op willen fietsen.

Een fietslift op zowel de Nieuwe Veenendaalseweg als het Paardenveld zal Rhenenaren motiveren wat vaker de fiets te pakken en zal ook een positieve uitwerking hebben op het fietstoerisme. Rhenen zou dan na Trondheim de tweede stad ter wereld worden met een dergelijke fietslift.

Wethouder Boerkamp reageerde enthousiast en zegde toe met de herinrichting van Nieuwe Veenendaalseweg en het Paardenveld serieus rekening te houden met het aanleggen van een dergelijke fietslift.

detailfoto fietslift Trondheim
detail fietslift Trondheim Beeld-auteur: Door Bic - Eigen werk, CC BY-SA 3.0,

Kom naar de informatiebijeenkomst zaterdag 1/4

Voor geïnteresseerden naar het gebruik van de fietslift, waarbij je je rechtervoet in een soort houder plaatst en je zo naar boven wordt gesleept, organiseren de Fietsersbond Rhenen en D66 Rhenen komende zaterdag om 10 uur een informatiebijeenkomst in het Huis van de Gemeente.

Categorieën