Al een jaar gevaarlijke gaten in het wegdek

Herstel fietspaden langs N416 (Elst-Veenendaal)

locatie 1b

De Fietsersbond heeft geklaagd over het slechte wegdek van de fietspaden langs de N416. Na werkzaamheden in 2021 zijn de gaten in het asfalt heel slecht dichtgemaakt. De provincie gaat dit nu (eindelijk!) herstellen.

Update januari 2023:
Tegelijk met de slechte staat van het wegdek langs de N416 hadden we een beschadiging langs de N225 (tussen Remmerden en Willem III) gemeld.
Dit is nu ook hersteld.

Update 26-8-2022:
De fietspaden langs de N416 zijn deze week hersteld met nieuw asfalt.

Bij de werkzaamheden in 2021 zijn grote gaten in het asfalt van de fietspad langs de N416 gezaagd. Die gaten zijn provisorisch dichtgemaakt met klinkers.

Na werkzaamheden hoort het asfalt snel hersteld te worden, maar in dit geval gebeurde dat niet. Er ontstonden grote spleten tussen de klinkers en langs de randen van het asfalt. De zaagsnede loopt vaak in het midden van het fietspad, in de lengterichting. Gevaarlijk als je met je wiel in zo’n spleet komt!

De Fietsersbond heeft bij de provincie Utrecht geklaagd over deze gevaarlijke situatie. De provincie heeft nu aangekondigd dat de fietspaden eind augustus hersteld worden. Zie ook dit nieuwsbericht van de provincie.

Categorieën